Опозиція, зауважив Арахамія, завжди заявляє про порушення / фото УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія не вбачає порушень Регламенту Верховної Ради під час голосування за закон про імпічмент.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожТимошенко прийшла до Ради з новою зачіскою (фото)

Відео дня

«Ми не бачимо жодних порушень Регламенту. Це по-перше. По-друге, всі законопроекти, які ми вже проголосували, - завжди опозиція що каже: «Є порушення Регламенту», - зазначив Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 вересня, Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроект «Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)» (№ 1012).

За це рішення проголосували 245 народних депутатів, з яких 244 - із фракції «Слуга народу» та один позафракційний. Всі інші фракції не голосували за цей законопроект у цілому.

Перед цим парламент ухвалив у першому читанні законопроект про імпічмент, і коли надійшла пропозиція про ухвалення його одразу в другому читанні, низка депутатів заявили, що в них є зауваження. Відповідно до ст. 102 Регламенту ВР, за рішенням Верховної Ради допускається остаточне ухвалення законопроекту одразу після першого читання, але, якщо законопроект визнано таким, що не потребує доопрацювання, і якщо не надійшли зауваження до його змісту від народних депутатів, інших суб’єктів права законодавчої ініціативи, юридичного чи експертного підрозділів апарату ВР.

Так, відбулось голосування за те, що законопроект не потребує доопрацювання, яке підтримали представники фракції «Слуга народу», але низка народних депутатів заявили про свої зауваження до законопроекту.

Крім того, у висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради висловлено ряд зауважень до законопроекту.

Після ухвалення закону в цілому у сесійній залі зчинився галас. Проти його ухвалення з порушенням регламенту протестували всі фракції, крім «Слуги народу».

У фракціях «Голос» та «Європейська солідарність» заявили, що закон було ухвалено з грубими порушеннями Регламенту ВР.