Олег Сенцов / REUTERS

Звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов хотів би бачити президента РФ Володимира Путіна в Гаазькому суді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов сказав на спільній зі звільненим з кремлівського полону активістом Олександром Кольченком прес-конференції в Києві.

Читайте такожКрим повернеться до України лише після повалення режиму Путіна - Кольченко

Відео дня

«У 2014 році після Майдану я бачив, як народ може змінити свою країну, народ може повалити владу, якою б вона не здавалася сильною і залізобетонною. Потрапивши в російську в'язницю, розуміючи, що відбувається в цій країні, мені здавалося, що люди не зможуть так жити, не захочуть так жити, що це неможливо. Я дійсно вірив, що в Росії можливі зміни. Люди, які живуть у Росії, давно мені казали, що тут нічого не відбувається – це болото. Мені здавалося, що немає», - заявив він.

За словами Сенцова, він пробув на території РФ 5 років і став сумніватися в тому, що там можливі якісь зміни.

«Так, на жаль, це болото. Зрозуміло, що у мене там було спілкування з певним контингентом, але там такі ж люди сидять, як ми з вами. Не пощастило – він опинився у в'язниці. Не треба вважати, що там якісь страшні злочинці, там просто люди, і просто вони у в'язниці. Більшості все одно, їх це не хвилює. Хто за Путіна яскраво, але таких людей небагато, хтось сильно проти, теж таких людей небагато. Більшості просто байдуже, тому це болото, і я не знаю, чи можливі там якісь зміни», - зазначив він.

«Я знаю, що протести відбувалися (в Росії – УНІАН) і до 2014 року, і після відбуваються, і ось нещодавно хвиля протестів. Я не соціолог, мені важко судити, наскільки це зміни відбуваються. Прогнозувати революцію неможливо. Ніхто не зможе спрогнозувати революцію, за допомогою якої Путін піде на пенсію, краще б у (суді – УНІАН) Гаазі його бачив, але, можливо, не вийде. Ми не знаємо, що буде далі», - сказав Сенцов.

Він висловив надію, що в Росії щось станеться, і ця країна стане більш цивілізованою.

«Путін хотів щось отримати в результаті обміну – УНІАН), не людей. Свої люди йому не потрібні, гори вони в пеклі для нього, йому взагалі не цікавий ніхто. Йому цікаві лише свої амбіції. А для цього потрібно щось своє отримати, інші поступки», - вважає колишній політв'язень.

Як повідомляв УНІАН, звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов заявив, що не вірить у бажання Росії мирно вирішити конфлікт з Україною.