Володимир Зеленський і Мелінда Сіммонс / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів п'яти іноземних держав.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: Естонської Республіки – Каймо Кууска, Французької Республіки – Етьєна де Понсена, Республіки Австрія – Гернота Пфандлера, Королівства Нідерландів – Йоганнеса Германна Адріануса де Мола, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії – Мелінди Сіммонс", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, під час бесіди з послом Естонії в Україні Каймо Кууском було відзначено активний політичний діалог між двома країнами. Зеленський висловив вдячність Естонії за ухвалене рішення стосовно невизнання російських паспортів, які незаконно видаються громадянам України на Донбасі. Про це передає пресслужба глави держави. Президент висловив сподівання на активізацію торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з Естонією. Було також наголошено на значному потенціалі для співробітництва у сферах діджиталізації та е-урядування.

Із послом Франції Етьєном де Понсеном Зеленський обговорив подальшу активізацію політичного діалогу та двосторонньої економічної співпраці. Домовлено про вжиття вже найближчим часом конкретних кроків для цього. Президент відзначив роль Франції у рамках "нормандського формату" та висловив сподівання на проведення зустрічі на рівні лідерів держав-учасниць у Парижі вже найближчим часом.

Читайте такожНовий посол Польщі прибув в Україну для виконання своїх обов'язків

Зеленський подякував послу Австрії Герноту Пфандлеру за незмінну підтримку його країною суверенітету та територіальної цілісності України, а також практичну допомогу нашій державі у подоланні наслідків російської агресії. "Я також хотів би подякувати Австрії за потужну санкційну політику стосовно Росії", – сказав Зеленський.

Він також подякував Австрії за допомогу в реабілітації дітей учасників АТО. "Я знаю, що близько 500 дітей учасників АТО отримали від вашої країни реабілітаційну допомогу", – сказав глава держави.

Послові Нідерландів Йоганнесу Германну Адріанусу де Мола Зеленський розповів про безпекову ситуацію на Донбасі, а також про здійснене Україною та Росією 7 вересня взаємне звільнення утримуваних осіб. Президент України висловив вдячність нідерландській стороні за конструктивну позицію у цьому питанні та готовність належним чином покарати винних у збитті малайзійського літака рейсу МН17 над Донбасом, де загинули чимало громадян Нідерландів.

Під час розмови з послом Великої Британії Меліндою Сіммонс Зеленський висловив вдячність за допомогу у проведенні реформ та зміцненні обороноздатності України. Ішлося також про важливість продовження переговорів щодо нової угоди між Україною та Великою Британією, яка визначатиме політичні й економічні відносини між двома країнами після виходу Британії з Євросоюзу.