Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс і заступник голови МЗС Олена Зеркаль / фото mfa.gov.ua

Новий посол Великої Британії Мелінда Сіммонс вручила копії своїх вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Олені Зеркаль.

Про це повідомляється на сторінці Посольства Великої Британії в Україні у Facebook.

У прес-службі МЗС України зазначили, що Сіммонс підтвердила незмінну позицію Уряду Сполученого Королівства щодо політичної та практичної підтримки України, насамперед у питанні врегулювання ситуації на Донбасі, спричиненої російської агресією.

Відео дня

Читайте також"Дякую за чотири яскравих роки": посол Великобританії попрощалася з Україною (відео)

"Велика Британія налаштована розширяти та диверсифікувати програми технічної допомоги Україні з особливим наголосом на розвиток регіонів, які потерпають від російської агресії", - наголосила Сіммонс під час вручення копій вірчих грамот.

Олена Зеркаль, у свою чергу, подякувала за чітку позицію офіційного Лондона щодо відсутності на сьогодні підстав для повернення Росії до G7 і запросила британську сторону до більш тісної взаємодії у питанні децентралізації в Україні та розвитку місцевих громад.

Як повідомляв УНІАН у квітні, новим послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні стала Мелінда Сіммонс.