Найближчим часом мають зустрітися лідери країн "нормандського формату" / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський розраховує, що зустріч у «нормандському форматі» на найвищому рівні відбудеться до кінця вересня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський повідомив під час 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві.

Читайте такожЗеленський: зараз ми готуємо інші списки та чекаємо на наступний обмін ув'язненими

Відео дня

«Що стосується розведення військ. Це теж чутлива тема. Так, ми розвели війська у Станиці Луганській. Там немає стрілянини, там ми почали будувати міст. Це з гуманітарної точки зору дуже правильно. Наступний етап, згідно з Мінськими домовленостями, – розведення у Петрівському і Золотому. Я думаю, що ми прийдемо до вирішення цього питання у найближчі тижні», - зазначив він.

Президент України наголосив, що очікує на зустріч зі своїми колегами з Німеччини, Франції та Росії.

«Чекаємо на зустріч у «нормандському форматі» лідерів чотирьох країн. Чекаємо на цю зустріч, чесно звертаємося до наших західних партнерів і до кінця вересня чекаємо на цю зустріч», - додав президент.

Зеленський висловив сподівання, що зустріч обов'язково відбудеться.

«Тягнути немає куди, тому що кожного дня гинуть наші хлопці», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту «нормандської четвірки» найближчим часом у Парижі.

7 вересня Зеленський і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися найближчим часом обговорити дату проведення зустрічі в «нормандському форматі».

Новопризначений посол Франції в Україні Етьєн де Понсен висловив сподівання на проведення до кінця вересня цієї зустрічі, а прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що політична воля для проведення зустрічі є, однак саміту має передувати предметна підготовка.