Геращенко звинуватила партію «Слуга народу» у «захопленні» парламенту / фото УНІАН

Розгляд рекомендації Регламентного комітету про позбавлення права співголови фракції «Європейська солідарність» Ірини Геращенко відвідувати 5 пленарних засідань Верховної Ради зараз «не на часі».

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

На запитання, коли розглядатиметься рекомендація Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради, Арахамія відповів: «Коли в нас буде час на це. Зараз є не на часі, бо є багато питань, котрі набагато важливіші для країни, ніж питання однієї людини».

Відео дня

На уточнення, якою є вірогідність розгляду цього питання в сесійній залі, Арахамія відповів: «Можливо, в черзі десь полежить. Там велика черга законопроектів, які треба розглядати».

За словами Арахамії, він вважав, що «Геращенко змінить свою думку» і скаже: «Хлопці та дівчата, вибачте», але вона цього не зробила.

Як сказав Арахамія, якби таке вибачення було, то не потрібно було б ситуацію виносити на розголос всього суспільства, бо «внутрішні бійки прикольно дивитися», але в суспільстві багато важливих питань, які необхідно вирішувати.

Читайте такожГеращенко вирішила помститися за запрошення на "публічну порку" заявою на "кнопкодавів"

Як повідомляв УНІАН, 10 вересня у Верховній Раді виникла суперечка за участі голови парламенту Дмитра Разумкова, співголови фракції «ЄС» Геращенко і членів цієї фракції. Під час розгляду законопроекту про внесення змін до регламенту ВР Геращенко звинуватила партію «Слуга народу» у «захопленні» парламенту. За її словами, 5 років тому «зєльониє чєловєчкі захопили Крим, зараз зєльониє чєловєчкі захоплюють парламент».

Разумков перервав Геращенко і зауважив, що не варто порівнювати депутатів з тим, що відбувалося у 2014 році, та наголосив, що це неприпустимо.

У відповідь депутати, принаймні, від «Слуги народу», почали гучно аплодувати і не припиняли цього робити, доки Геращенко стояла за трибуною.

У свою чергу депутати від «ЄС» підійшли до трибуни, оточили, а й екс-президент України, народний депутат від «ЄС» Петро Порошенко закликав Разумкова увімкнути мікрофон Геращенко і надати можливість завершити виступ.

Разумков надав їй слово. Геращенко продовжила виступ тим, що в сесійній залі «ми бачимо, як Верховна Рада незалежної України перетворюється на парламент АР Крим».

Депутати знову почали аплодувати, а Геращенко закликала Разумкова «заспокоїти свій югенд тут і не давати права перекрикувати опозицію».

Після цього у сесійній залі почали лунати вигуки «Ганьба!».

«Зараз весь світ бачить, як опозицію спочатку відсадили на гальорку. Потім її захлопують і перекрикують. І далі, навіть не прийнявши ще закон з цинічною назвою про протидію зловживанням прав народних депутатів щодо законодавчої ініціативи, його вже виконують», - сказала Геращенко.

12 вересня Регламентний комітет ухвалив рішення рекомендувати парламенту позбавити Геращенко права брати участь у п’яти пленарних засіданнях. За це рішення проголосували шестеро членів комітету – депутати від «Слуги народу». П’ятеро членів комітету проголосували проти.