Моряки повернулися з полону 7 вересня / фото УНІАН

Кримінальну справу стосовно звільнених українських моряків не припинено, вони залишаються в статусі обвинувачуваних.

Про це координатор групи адвокатів українських моряків Микола Полозов повідомив у Facebook.

Читайте такожСпорт, шаурма та іноземні мови: адвокат розповів, як моряки проводили час у полоні

Відео дня

"Сьогодні відвідав Слідче управління ФСБ Росії у справі військовополонених українських моряків. Робота у справі військовополонених українських моряків триває навіть після їхнього звільнення. У Росії кримінальну справу стосовно них не припинено, і вони до цих пір залишаються в статусі обвинувачуваних, і адвокати нашої команди продовжують захищати їх", - написав він.

Адвокат нагадав, що на даний момент справа перебуває в стадії ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

"Наші адвокати активно знайомляться з матеріалами. Наше завдання - домогтися виключення будь-яких несприятливих юридичних наслідків для звільнених моряків-героїв", - наголосив Полозов.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксира "Яни Капу" і катерів "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід із Одеси до Маріуполя. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців обвинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

У зв'язку із захопленням моряків і кораблів екс-президент України Петро Порошенко ввів в Україні військовий стан, що діяв у 10 областях з 26 листопада по 26 грудня 2018 року.

9 липня російське слідство висунуло звинувачення в остаточній редакції всім 24 військовополоненим українським морякам.

7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ до України повернулися 24 українські військовополонені моряки і 11 політв'язнів