Вадим Пристайко / REUTERS

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що ще не мав контакту з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Про це Пристайко сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“Я дійсно, не мав можливості поговорити з паном Лавровим”, - сказав Пристайко.

Відео дня

Окремо він сказав, що не планувалася зустріч глав МЗС перед зустріччю лідерів країн “нормандського формату” (України, Німеччини, Франції і Росії).

При цьому Пристайко зазначив, що якщо лідери “нормандської четвірки” під час очікуваної зустрічі домовляться про необхідність вироблення певного документу для підписання, тоді доведеться “сідати і виробляти цей документ”.

Читайте такожПристайко назвав ідеї президента щодо встановлення миру на Донбасі "формулою Зеленського"

“Якщо лідери дійдуть того моменту, що треба, щоб хтось виробив цей документ і попередньо погодив, щоб вони знову не сиділи 16 годин і не вигадували самі, то тоді напевно відбудеться (зустріч) або на рівні радників… або на рівні міністрів”, - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський розраховує, що зустріч у «нормандському форматі» на найвищому рівні відбудеться до кінця вересня.

Зеленський заявляє, що на очікуваній зустрічі лідерів країн «нормандського формату» хоче вирішити питання остаточного обміну всіх полонених і обговорення чітких термінів будуть виведення всіх військ з тимчасово окупованих територій до проведення виборів.