Завтра у Мінську відбудуться чергові перемовини щодо Донбасу / УНІАН

Завтра, 18 вересня, на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі у Мінську ключовими темами стануть безпека та звільнення утримуваних осіб.

Читайте такожВолкер пояснив, коли може бути застосована "формула Штайнмаєра"

Як повідомила прес-секретар представника України у ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер у соціальній мережі Facebook, Кучма прийняв надзвичайного і повноважного посла Франції в Україні Етьєна де Понсена.

Відео дня

Зокрема, під час зустрічі йшлося про перебіг імплементації Мінських угод.

Вони детально обговорили порядок денний роботи ТКГ щодо Донбасу.

«Ключовими питаннями завтрашньої зустрічі у Мінську будуть безпека та звільнення утримуваних осіб», - поінформувала Оліфер.

Вона зазначила, що Кучма наголосив на першочерговості виконання саме безпекового блоку Мінських домовленостей - припиненні вогню, виведенні російських збройних формувань, відновленні Україною контролю за тимчасово непідконтрольною ділянкою українсько-російського кордону.

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня Кучма вислови переконання, що на переговорах у Мінську 18 вересня ТКГ остаточно домовиться про терміни відведення військ у Петрівському і Золотому на лінії розмежування.