У США та ЄС закликають ретельно розслідувати підпал будинку Гонтаревої / фото joinfo.ua

У Посольстві Сполучених Штатів Америки закликають ретельно розслідувати підпал будинку колишнього голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у мікроблозі Twitter.

Читайте такожПідпал будинку Гонтаревої: поліція розслідує умисне знищення майна (фото)

Відео дня

«Ми долучаємось до президента Зеленського та інших українських посадовців, закликаючи до термінового та ретельного розслідування підпалу будинку колишньої глави НБУ Гонтаревої», - наголосили американські дипломати.

«Ми солідарні з українським народом і сподіваємось, що відповідальні органи притягнуть до відповідальності не лише винних у нападі на Гонтареву та погрозах їй, але і тих, хто замовив такі напади», - заявили у дипвідомстві.

Делегація Європейського Союзу в Україні назвала неприйнятною серію нападів проти екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої. Про це йдеться у твіттері дипломатичної місії.

"Ми очікуємо, що правоохоронні органи проведуть розслідування та притягнуть винних до відповідальності без зволікань", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у ніч з 16 на 17 вересня невідомі підпалили будинок екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої у селищі Гореничі під Києвом. Внаслідок пожежі будинок повністю згорів.

Гонтарева у коментарі виданню «Новое время» повідомила, що зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан.

Поліція кваліфікувала підпал будинку як умисне знищення майна.

З травня будинок використовувався як дачний, до вересня цього року територія домоволодіння перебувала під охороною шести працівників. На момент виникнення пожежі на місці був лише один охоронець.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав підпал будинку Гонтаревої проявом кримінального тиску. Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від правоохоронців якнайшвидшого розслідування підпалу будинку екс-голови НБУ.

За інформацією в ЗМІ, 26 серпня Гонтареву збила машина на пішохідному переході в центрі Лондона, після чого її госпіталізували в лікарню з серйозними травмами.

Крім того, Гонтарева заявила, що 5 вересня вночі в Києві згорів автомобіль сім'ї її старшого сина, зареєстрований на її невістку, яку теж звуть Валерія Гонтарева.

Верховна Рада у березні 2018 року звільнила Гонтареву з посади голови НБУ.