Валерія Гонтарева переконує, що їй невідомо, хто скоює злочини проти неї / Фото УНІАН

Колишня голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева назвала «нісенітницею» припущення опонентів, що вона сама організувала підпал будинку й автомобіля своєї невістки, щоб отримати політичний притулок у Великій Британії та уникнути слідства в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожПоліція розглядає декілька версій пожежі в будинку Гонтаревої, одна із них – підпал«Я легально живу й працюю у Великій Британії. Я не бачу, чим мені допоможе статус біженця в цій країні, – сказала Гонтарева. – Таку нісенітницю навіть не можу коментувати. Інцидентів зі мною вистачило б уже на 20 політичних біженців».

Відео дня

Вона назвала «ахінеєю» версію про те, що підпалом автомобіля та будинку займався друг її сина. Гонтарева переконує, що не знає, хто стоїть за підпалом будинку. За словами екс-голови НБУ, їй погрожували впродовж останніх п’яти років.

«Зараз погрози надходили тільки від Коломойського та Портнова. Усі вони були в публічній площині», – сказала Гонтарева.

Як раніше повідомляв УНІАН, бізнесмен Ігор Коломойський натякнув, що підпал будинку може бути вигідний самій Гонтаревій. «Тепер, скоріше за все, її не видадуть», – заявив він, коментуючи інцидент.