Ілюсрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив про погодження з президентом Володимиром Зеленським 20 кандидатур на посади послів України.

Про це Пристайко сказав в інтерв'ю "Громадському".

"Що стосується послів, справді, є певний дефіцит призначених послів. Це нормальний процес: при зміні голови держави змінюється дипломатичний корпус. Процес цей довгий хоча б тому, що країна вимагає значного часу на угоду про призначення конкретної людини в конкретну країну. Процес із нашого боку у великій частині завершений. Президенту Зеленському доведена пропозиція міністра щодо близько 20 нових керівників закордонних місій, вони погоджені з ним", - сказав Пристайко.

Відео дня

Читайте такожЗеленський звільнив 11 послів: серед них - посол України у США Чалий

Також глава МЗС додав, що інформація про кандидатур надсилається в іноземні країни для отримання їхньої згоди для остаточного призначення українських послів.

"Ми надсилаємо зараз країнам, щоб вони визначилися. Якщо вони їх влаштовують, починається процес оформлення. Треба дати людині можливість зібрати речі, дітей і дружину і виїхати виконувати свою місію. Ніякої затримки спеціальної, окремої, нема. Є нормальний процес ротації корпусу", - зауважив Пристайко.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів п'яти іноземних держав.