Вадим Пристайко / REUTERS

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та новопризначений генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич обговорили наслідки повернення делегації Російської Федерації в сесійну залу Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС, зустріч відбулася 26 вересня у рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Зокрема, сторони обмінялись думками стосовно наслідків рішення, яке дозволило безумовне повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи у червні, і шляхів подолання кризи довіри.

Відео дня

При цьому, Пристайко висловив сподівання на продовження конструктивної співпраці з Радою Європи у сфері забезпечення аналізу національного законодавства на відповідність європейським нормам і стандартам.

Читайте такожУ МЗС заявили про тиск на українську делегацію у ПАРЄ

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму. У зв’язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

26 червня ПАРЄ повернула делегації РФ повноваження.

У зв’язку з ухваленням такого рішення делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України вирішили достроково залишити літню сесію ПАРЄ.

У вересні стало відомо, що делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ через повернення Росії.