Іванющенко перебуває у розшуку / фото УНІАН

Минулого тижня Генеральна прокуратура передало в НАБУ і САП справу соратника екс-президента Віктора Януковича, колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Про це заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив в ефірі Радіо НВ.

Читайте такожГенпрокуратура поновила розслідування справ проти Іванющенка – ЗМІ

Відео дня

"Минулого тижня нам генпрокурор передав так звану справу Іванющенка, визначивши підслідність", - сказав він.

"Зараз будемо розбиратись з цією справою, які там нюанси і чи є там склад злочину, чи немає. Ми тільки отримали це провадження", - додав керівник САП.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2017 року тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ має намір разом зі швейцарськими колегами активізувати розслідування у справах щодо Іванющенка та конфіскувати його кошти.

"Проблема Іванющенка складається з наступних кейсів: перше – він підозрювався в розкраданні коштів Кіотського протоколу, який нібито укладався на ремонт різних соціальних об’єктів: школи, лікарні тощо. На жаль, всі до одного об’єкти фірми, яка пов’язана з Іванющенком, розташовані на тимчасово окупованих територіях. Як ви розумієте, ні слідство, ні експертизи провести в Красному Лучі, Луганську просто неможливо. Цей кейс, на жаль, ми не можемо розвивати", - заявив Луценко.

Перед тим стало відомо, що Генпрокуратура проводить розслідування за фактом організації Іванющенком розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах на суму близько 177 млн грн при укладенні договорів між ДП "Держекоінвест" і ТОВ "Карпатибудінвест". Також розслідування проводиться за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах на суму близько 650 млн грн.

5 липня 2019 року Генпрокуратура скасувала постанови про закриття кримінального провадження за підозрою Іванющенка у привласненні та розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

У липні Міністерство внутрішніх справ поновило в розшуку Іванющенка.