Датою зникнення Іванющенка вказано 15 грудня 2014 року / фото: УНІАН

Міністерство внутрішніх справ поновили в розшуку соратника екс-президента Віктора Януковича, колишнього народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Відповідна інформація з’явилася на сайті МВС у розділі “Особи, які переховуються від органів влади”.

Читайте такожГенпрокуратура поновила розслідування справ проти Іванющенка – ЗМІ

Відео дня

На сайті вказано, що Іванющенко зник 15 грудня 2014 року, розшукується як особа, яка переховується від органів прокуратури та обвинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 179 та ч. 3 ст. 358.

Як повідомив УНІАН речник Національної поліції Ярослав Тракало, підставою для поновлення Іванющенка в розшукових базах стало те, що днями Нацполіція отримала від Генеральної прокуратури копію постанови про скасування постанови прокуратури Одеської області, якою було закрито кримінальне провадження щодо Іванющенка.

За словами Тракала, Іванющенко розшукується наразі лише в межах України, оскільки оголошення в міжнародний розшук є компетенцією Генпрокуратури.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ має намір разом зі швейцарськими колегами активізувати розслідування у справах щодо Іванющенка та конфіскувати його кошти.

"Проблема Іванющенка складається з наступних кейсів: перше – він підозрювався в розкраданні коштів Кіотського протоколу, який нібито укладався на ремонт різних соціальних об’єктів: школи, лікарні тощо. На жаль, всі до одного об’єкти фірми, яка пов’язана з Іванющенком, розташовані на тимчасово окупованих територіях. Як ви розумієте, ні слідство, ні експертизи провести в Красному Лучі, Луганську просто неможливо. Цей кейс, на жаль, ми не можемо розвивати", - заявив Луценко.

Перед тим стало відомо, що ГПУ проводить розслідування за фактом організації Іванющенком розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах на суму близько 177 млн грн при укладенні договорів між ДП "Держекоінвест" і ТОВ "Карпатибудінвест". Також розслідування проводиться за фактом одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах на суму близько 650 млн грн.

5 липня 2019 року Генпрокуратура скасувала постанови про закриття кримінального провадження за підозрою Іванющенка у привласненні та розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.