Олександр Данилюк прокоментував відставку Волкера / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк подякував спеціальному представнику Держдепартаменту США з питань України Курту Волкеру, який подав сьогодні у відставку, за його зусилля з підтримки України.

Про це Данилюк написав у Twitter.

"Високо ціную зусилля і компетентність спецпредставника по Україні - справжній друг України. Дякую за прихильність принципам і віддане служіння відносин між Україною та США", - заявив Данилюк.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, згідно з інформацією CNN, Волкер подав у відставку з посади спецпредставника Держдепартаменту США у справах України на наступний день після публікації скарги розвідника на президента Дональда Трампа. Скаргу розсекретили 26 вересня.

У скарзі йдеться про те, що у липні Трамп під час телефонної розмови нібито чинив тиск на президента України Володимира Зеленського.

«Волкер став одним з ключових дійових осіб у скандалі, який стосується скарги розвідника щодо телефонної розмови Трампа і Зеленського. Згідно з документом, Волкер організував зустріч між особистим адвокатом президента США Рудольфом Джуліані, який був зацікавлений у розслідуванні справи Джо і Хантера Байденів в Україні, та радником Зеленського, намагаючись вивести справу Байдена з офіційних переговорів», - зазначалося у повідомленні CNN.

Читайте такожКлімкін назвав рішення Волкера про відставку першою реальною втратою для України

Водночас офіційної інформації про відставку Волкера немає.

Посаду спецпредставника з питань України Волкер обіймав з 7 липня 2017 року.

Сам Данилюк також подав у відставку з посади секретаря РНБО, Зеленський її поки не прийняв.