Олександр Данилюк / фото REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексндр Данилюк написав на ім'я президента Володимира Зеленського заяву про відставку, глава держави розгляне її після повернення із США.

Про це повідомляє Офіс президента України у Facebook.

Читайте такожДанилюк назвав "головну червону лінію" України під час ведення переговорів

Відео дня

"Щодо інформації про відставку Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України повідомляємо: відповідну заяву Олександр Данилюк написав на ім’я президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США з метою участі у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Президент розгляне її після повернення до Києва", - наголошується у повідомленні.

Сам Данилюк на своїй сторінці у Фейсбук підтвердив інформацію про написану заяву.

"Інформацію щодо заяви про мою відставку підтверджую. Лишаюся на роботі до рішення президента", - заявив Данилюк.

Раніше Обозреватель з посиланням на власні джерела повідомляв, що Данилюк написав заяву про відставку і має намір стати послом України у Великобританії або США.

Данилюк, в свою чергу, іронічно написав у Фейсбук: "Є ще ідеї щодо працевлаштування?"

Як повідомляв УНІАН, 28 травня Зеленський призначив Данилюка на посаду секретаря РНБО. Він замінив на цій посаді Олександра Турчинова.

Данилюк розпочав кар'єру у державній службі у 2005 році на посаді економічного радника прем'єр-міністра Юрія Єханурова.

З 17 липня 2014 року - постійний представник президента України в Кабінеті міністрів. З вересня 2015 року - заступник глави Адміністрації президента.

14 квітня 2016 року Верховна Рада призначила новий склад Кабінету міністрів (уряд Володимира Гройсмана), в якому Данилюк обійняв посаду міністра фінансів. Був звільнений з цієї посади 7 червня 2018 року.

Під час президентської кампанії 2019 року Данилюк був радником Зеленського.