За словами Волкера, в уряді України був ряд питань, пов'язаних із затримкою військової допомоги США / УНІАН

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час свідчень у Конгресі по справі про тиск президента Дональда Трампа і Володимира Зеленського заявив, що просив українське керівництво не втручатися у внутрішню політику США.

Читайте такожСША підтримуватимуть Україну попри скандал навколо Трампа - Помпео

Про це повідомляє CNN.

Відео дня

Колишній спецпредставник США по Україні дав свідчення трьом комітетам, які розслідують звинувачення держслужбовця, який слухав розмову Трампа і Зеленського.

За його свідченнями, уряд України мав багато питань до нього щодо затримки військової допомоги, але він не міг пояснити причини того, що відбувається.

Також екс-представник США повідомив слідчим Конгресу, що висловлює стурбованість у зв'язку з використанням колишнього генпрокурора Юрія Луценка в якості джерела інформації. За його словами, Луценко не заслуговує на довіру.

Як повідомляв УНІАН, телефонна розмова Трампа і Зеленського відбулася 25 липня.

Між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де говорилося, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, що відбулася 25 липня. У стенограмі говорилося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань "по команді" інших країн.