Зеленський та Лукашенко проводять зустріч / фото president.gov.ua

Президенти України Володимир Зеленський та Білорусі Олександр Лукашенко проводять зустріч в Житомирі.

Як передає кореспондент УНІАН, переговори відбуваються в рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі.

Читайте такожПриїзд Зеленського та Лукашенка до Житомира: центр перекритий, на вулицях більше сотні поліцейських

Відео дня

"Мені дуже приємно. Ми можемо навіть розмовляти українською мовою, тому що президент Білорусі Олександр Григорович Лукашенко, ми один одного розуміємо, тому що наші мови дуже близькі, і мені дійсно дуже приємно, що наші країни не мають кордонів (далі президент перейшов на російську мову - УНІАН), тому що я перш за все кажу про людей. Наші люди дружні, наші люди ментально, я вважаю, абсолютно близькі, однакові і я пишаюся", - наголосив Зеленський.

Також глава Української держави висловив впевненість, що кожен українець пишається тим, що в України та Білорусі такі добрі стосунки, і що країни - такі добрі сусіди.

При цьому Лукашенко сказав, що у складі білоруської делегації до Житомира приїхало майже пів тисячі осіб.

Він погодився із Зеленським, що між людьми Білорусі і України немає жодних кордонів.

"Ми дійсно розуміємо друг друга, хоча і розмовляємо начебто на різних мовах, відносно наші мови близькі і зрозумілі, і людям наші устремління також зрозумілі", - заявив Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня у Житомирі розпочався Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. Захід відкрився у Житомирському національному агроекологічному університеті еко-форумом.

В рамках форуму діє ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва. Участь у ньому беруть понад 60 виробників та майстрів з обох країн. На пішохідній вулиці Михайлівській представлена харчова, текстильна, декоративна, промислова продукція.

Для проведення форуму у Житомирі перекрили центр міста, а на Соборному майдані триває виставка великогабаритної техніки. На одній з будівель на вулиці Київській розмістили величезний білий банер з прапорами України й Білорусі, також стягами прикрасили і будівлю Житомирського облмуздрамтеатру.