Захід відкрився еко-форумом / фото: УНІАН

У Житомирі розпочався Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь, на якому чекають президента України Володимира Зеленського та президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як передає кореспондент УНІАН, захід відкрився у Житомирському національному агроекологічному університеті еко-форумом.

Протягом дня науковці обговорять, як застосовувати космічні системи дистанційного зондування Землі для вирішення екологічних проблем.

Відео дня

Мова піде також про продовольчу безпеку, екологічну освіту дітей, тощо.

Під час засідання Білорусько-Української Консультативної ради ділового співробітництва пройдуть переговори між представниками українських та білоруських компаній. Також відбудеться засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань взаємного товарообігу в частині використання ветеринарно-санітарних заходів.

На цій зустрічі говоритимуть про збільшення присутності на ринках України і Білорусі сільськогосподарської продукції.

Серед іншого, на форумі намітять перспективи розвитку річкового судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять.

Зараз в рамках форуму діє ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва. Участь у ньому беруть понад 60 виробників та майстрів з обох країн. На пішохідній вулиці Михайлівській представлена харчова, текстильна, декоративна, промислова продукція.

Для проведення форуму у Житомирі перекрили центр міста, а на Соборному майдані триває виставка великогабаритної техніки. На одній з будівель на вулиці Київській розмістили величезний білий банер з прапорами України й Білорусі, також стягами прикрасили і будівлю Житомирського облмуздрамтеатру. Тут завтра має пройти пленарне засідання форуму за участі президента України Володимира Зеленського та президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Як повідомляв УНІАН, у Житомирі Зеленський та Лукашенко 3-4 жовтня планують взяти участь у Другому форумі регіонів України та Білорусі.