Рішення агентство ухвалило сьогодні, 4 жовтня / УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції протягом наступного тижня відкриє доступ до декларацій військових прокурорів в публічній частині реєстру.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Нацагентства.

Читайте такожУ фракції "Слуга народу" виступають за перезавантаження НАЗК

Відео дня

"Згідно з роз’ясненням заступника генерального прокурора – головного військового прокурора Віктора Чумака, НАЗК розкриє декларації та повідомлення про суттєві зміни в майновому стані військових прокурорів за весь період дії спеціальних заходів безпеки з березня 2017 року по 4 жовтня 2019 року та не буде закривати їх надалі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що уповноважені особи НАЗК вже розпочали роботи з відкриття даних, а всі декларації військових прокурорів стануть доступні для перегляду в Реєстрі упродовж наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017 року, згідно з якою було забезпечено конфіденційність даних ряду посадових осіб військової прокуратури.

Прес-секретар головного військового прокурора Євгенія Сливко пояснила УНІАН, що це означає, що НАЗК має без зволікань відкрити на своєму сайті декларації військових прокурорів за 2017-2019 роки, і що на майбутнє декларації прокурорів також будуть у відкритому доступі.

Кожен громадянин матиме змогу ознайомитися з ними на офіційному сайті НАЗК в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.