За словами Разумкова, форум пройде наприкінці жовтня у Маріуполі / фото УНІАН

В кінці жовтня в Маріуполі буде проведено великий форум, на якому планується представити ініціативи щодо стратегії повернення окупованих територій.

Про це сказав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV.

Читайте такожНачальник Генштабу розповів, де будуть нові позиції ЗСУ після розведення військ

Відео дня

Він зазначив, що публічно обговорюватиметься законопроект щодо особливого статусу Донбасу. На жаль, за його словами, «неможливо буде зустрітися всією країною і провести такі обговорення», але будуть залучені політики, громадськість, а також іноземні партнери, бо «без них нам важко буде імплементувати ті ідеї, які є сьогодні».

Разумков наголосив, що «це буде важко», враховуючи ситуацію, яка є сьогодні «тут, і яка, на жаль, є сьогодні там - за лінією розмежування».

На його думку, на жаль, вже втрачено час в багатьох напрямках - в економічному, гуманітарному, і тепер «цей процес буде важчим, ніж раніше».

Разумков наголосив, що «протягом всіх років війни ми не побачили сталої стратегії» щодо тимчасово окупованих територій. При цьому він повідомив, що «наприкінці жовтня буде великий форум в Маріуполі, де і будуть презентуватися ініціативи, в першу чергу з боку президента держави, з боку Кабінету Міністрів України».

За його словами, робитиметься стратегія «з коліс». Голова парламенту зазначив, що «часу на те, щоб прописати стратегію, а вже потім її почати інтегрувати» - немає.