Разумков розповів про закон про особливий статус Донбасу / фото УНІАН

Однією з «червоних ліній» для нового закону про особливий статус Донбасу служить проведення там виборів у відповідності з українським законодавством.

Про це повідомив спікер Верховної ради Дмитро Разумков в ефірі телеканалу «Україна».

«Ключовим питанням стоїть питання про вибори. Вибори можуть відбуватися виключно за українським законодавством, і це одна з тих «червоних ліній», про яких ми говорили», — сказав Разумков.

Читайте такожЗакон про статус Донбасу почне діяти після повернення контролю над кордоном – спікер ВР

В якості другої «червоної лінії» спікер Ради позначив компонент безпеки. Сюди входить, зокрема, контроль над російсько-українським кордоном. Тільки тоді, коли він буде реалізований і коли ОБСЄ визнає вибори на Донбасі, запрацює закон про особливий статус регіону, додав Разумков.

«Вибори можуть проводитися, тільки коли немає кулеметів, танків, іншої зброї», — заявив він.

Разумков додав, що жодна з «червоних ліній» при підготовці нового закону про особливий статус не буде перейдена, "оскільки від цього залежить територіальна цілісність і суверенітет України».

Заяви Разумкова звучать на тлі серії протестів, які спалахнули після того, як минулого тижня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі підписали «формулу Штайнмайєра». Вона передбачає запровадження особливого статусу для цього регіону. Акції протесту проходять під гаслом «Ні капітуляції».