Разумков підкреслив, що вибори мали б відбуватися одночасно з виборами на території держави / фото УНІАН

Деякі сили створюватимуть перепони для врегулювання ситуації на Донбасі

Про це сказав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі телеканалу ICTV.

Він наголосив, що «безпекова складова це, мабуть, одна з головних передумов для проведення виборів» на нині окупованій території Донбасу.

Відео дня

Читайте такожНачальник Генштабу розповів, де будуть нові позиції ЗСУ після розведення військ

«Бо провести вибори, коли там будуть озброєнні люди, коли в нас не буде контролю за кордоном, коли в нас не буде можливості моніторингу, коли в нас не буде спостерігачів, коли в нас не буде доступу українських ЗМІ… то це все будуть не вибори»,  - додав він.

Разумков наголосив, що вибори повинні відбутися, виходячи з того, що там буде безпечно і що там буде вибір, доступ українських партій, ЗМІ.

При цьому він підкреслив, що вибори мали б відбуватися одночасно з виборами на території держави.

«Це, на жаль, не можна зробити завтра», - сказав голова парламенту.

«Розуміємо, що і президент, і держава перебувають в достатньо непростих умовах, тому що є тиск. Ми бачимо зміну позицій у представників так званих «ДНР» і «ЛНР» - застереження, які там з’являються».

Разумков також «впевнений, що будуть створюватися і інші перепони для врегулювання цієї ситуації і для того, щоб затягнути цей процес. Ми розуміємо, що далеко не всі бажають того, щоб війна закінчилася, тому що дехто на цьому досить непогано заробляє як в політичному, так і економічному сенсі».

Разумков зазначив, що закон про особливий статус Донбасу має влаштовувати майже всіх громадян держави і має бути спрямований на захист інтересів України.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня буде проведено великий форум в Маріуполі, де презентуватимуться ініціативи щодо стратегії повернення окупованих територій.