Трепак став заступником генпрокурора / Фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка сьогодні підписав наказ про призначення Віктора Трепака заступником Генерального прокурора.

Відповідне повідомлення з’явилось на сайті Генпрокуратури.

Читайте такожУ "чорній бухгалтерії" ПР немає підпису Манафорта - Луценко

Відео дня

Зазначається, що Трепак з 2000 року був призваний на військову службу в органах СБУ, де проходив її на оперативних і керівних посадах. З 2015 по 2016 роки Віктор Трепак займав посаду першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

З липня 2016 року по 31 серпня 2018 року - професор кафедри Національної академії Служби безпеки України, а з 1 вересня 2018 року по жовтень 2019 року - доцент кафедри кримінального права і кримінології Львівського національного університету імені Івана Франка.

У 2016 році Трепак передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх високопосадовців.

Колишній перший заступник голови СБУ розповів журналістам про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму майже 2 млрд доларів. Справа набула широкого розголосу в Україні та за її межами. У документах згадувався, крім іншого, американський політтехнолог Пол Манафорт, який співпрацював з Януковичем і очолював виборчий штаб Трампа на виборах в США 2016 року.