Зеленський розкритикував Порошенка / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вважає, що помилка колишнього глави держави Петра Порошенка полягає у тому, що йому здається, що він може бути лідером нового Майдану.

Про це президент заявив під час прес-марафону, відповідаючи на запитання, чому, на його думку, Порошенко виступив проти розведення військ від лінії розмежування на Донбасі.

Читайте такожЗеленський назвав свою головну місію на посаді президента

Відео дня

"Чому пан Порошенко проти розведення виступив? Він відчув, що "формула Штайнмаєра" - це ключик, і це йде, скажімо так, в одному кейсі, обговорюваному на вулицях - "формула Штайнмаєра" і розведення, тому що комунікаційно, я вважаю, що наші хлопці програли, ми дійсно недокомунікували з людьми, і це правда, і це помилка, але в наших інших кроках, що захищають інтереси нашої країни, жодної помилки не було", - сказав Зеленський.

"Помилка Порошенка тільки в одному: що йому здається, що він може бути лідером іншого Майдану, і він готовий. Ви ж бачили заяву самого президента (ФРН) Штайнмаєра, і німецької сторони, і французької сторони, і в багатьох європейських засобах масової інформації - вони шоковані, тому що його риторика змінюється, як і змінився його статус, але єдине, що він забуває - що він вже не президент. Навіть не те, що він забуває, я боюсь, що він в це не вірить. Я боюсь, що це на фізичному рівні є проблема", - наголосив Зеленський.

"Він проти розведення, і йому з цього приводу здається, що може бути Майдан. Мало того, що він трішечки підштовхує людей і своїми засобами масової інформації, і своїми діями", - сказав Зеленський.