Володимир Зеленський / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запевняє, що у справі народного депутата попередніх скликань Сергія Пашинського, підозрюваного у заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, не було жодного впливу на правоохоронні органи.

Про це він сказав під час прес-марафону.

Читайте такожПорошенко хоче стати лідером нового Майдану - Зеленський

Відео дня

"Перші наручники, які надягнули, всі сказали: "Ай-ай-ай, президент не має права впливати на правоохоронні органи". Але я можу збирати нараду і говорити з правоохоронцями... А якщо ходить бандит по вулиці? І мені дзвонять всі і кажуть, що ця людина вбиває, бреше, вона була депутатом", - зазначив президент.

Відповідаючи на уточнювальне питання, хто телефонував, він сказав: "Люди. Вийдіть на вулицю і запитайте: Пашинський - це бандит чи ні? Запитайте у всіх. Я даю вам 100% - 100 людей запитаєте, 100 людей скажуть: "Так".

При цьому президент зазначив, що не впливає на правоохоронні органи.

"Ми збираємо наради з правоохоронцями... Щотижня чи що два тижні ми збираємося на ці наради, де я, не впливаючи, їх запитую: «Де результат?»", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського, підозрюваного у заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, під варту до 4 грудня.

Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, у результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо їх конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали.

Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.