Суд вирішив взяти під варту Сергія Пашинського / фото УНІАН

Суд постановив взяти під варту до 4 грудня колишнього народного депутата Сергія Пашинського, підозрюваного у заподіянні тяжкого тілесного ушкодження.

Як передає кореспондент УНІАН, після годинного перебування у кімнаті для нарад, суддя Печерського райсуду Києва Олеся Батрін винесла ухвалу, якою задовольнила клопотання прокурорів ГПУ та слідчого ДБР щодо обрання запобіжного заходу Пашинському.

“Клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного Сергія Пашинського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали визначити до 4 грудня 2019 року”, - заявила суддя.

Відео дня

Також в ухвалі йдеться, що вона може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її виголошення.

Повний текст постанови суддя оголосить в середу, 9 жовтня.

Сам Пашинський та його адвокат Андрій Федур заявили, що оскаржуватимуть ухвалу в апеляційному порядку.

Крім того, Пашинський у коментарі журналістам назвав рішення суду "абсолютно беззаконним". Також він заявив, що не боїться потрапити до слідчого ізолятора.

"Це публічна інформація, коли Портнов останні два дні розказував усім, що мене чекають в СІЗО, і що я там буду, як він сказав... Почитайте. Ми будемо боротися, ми будемо відстоювати і свої, і ваші права", - наголосив Пашинський.

Своєю чергою Федур заявив, що суд обрав Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, щоб забезпечити можливість його фізичного знищення в СІЗО.

"Я вже офіційно звернувся до органу судового розслідування про негайне забезпечення заходів безпеки. Оскільки є реальна загроза життю мого підзахисного", - додав адвокат.

За словами Федура, планується фізичне знищення Пашинського, "як одного з п’ятьох головних ворогів країни-окупанта".

Читайте такожПомічниця Пашинського розповіла, через що саме нардеп почав їй погрожувати (документ)

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату ДБР оголосили підозру народному депутату чотирьох скликань Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

31 грудня 2016 року на Київщині стався інцидент між Пашинським і жителем Васильківщини В'ячеславом Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю.

Своєю чергою Хімікус, якому Пашинський прострелив ногу, стверджував, що той порушував правила поводження із зброєю, і куля випадково влучила в ногу, а не в тулуб.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії). Однак у липні 2017 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом інциденту між Пашинським та Хімікусом.

Пізніше проти Хімікуса відкрили провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

У вересні 2017 року Генпрокуратура повернула Пашинському його пістолет "Глок", який був вилучений після того, як він поранив у ногу беззбройного Хімікуса.