У Раді визнали, що Україна не зможе відновити Донбас на власні кошти / facebook.com/pg/mva.gov.ua

Глава парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія допускає, що вартість відновлення спустошеного війною Донбасу може перевищувати 50 млрд доларів. За його словами, в України таких коштів немає, їх доведеться десь шукати.

Таку заяву Арахамія зробив в інтерв'ю «Лівому берегу», відповідаючи на відповідне запитання журналістів.

Читайте такожПристайко: Уряд хоче визначитися з "нормандським форматом" до кінця року

Відео дня

«Пов`язаних з реінтеграцією Донбасу витрат - мама не горюй. Обчислюються, мабуть, десятками мільярдів. У американського уряду була нездійснена ініціатива щодо реінтеграції Палестини з фондом в 50 млрд доларів на три роки. Я думаю, що у нас суми можуть бути вищими», – зазначив парламентар.

При цьому Арахамія зазначив, що питання про фінансування – «правильне, але передчасне». Шукати джерела фінансування потрібно буде після повернення контролю над територіями.

"Навіть якщо станеться Нормандія, нам в один день не скажуть: "Все, забирайте Донбас". Переговорний процес буде довгим. Ми ж розуміємо, що в нас грошей на відбудову Донбасу немає. Десь доведеться брати. Ви зараз можете провести політичні переговори з партнерами про фінансування Донбасу, якщо на столі немає реалістичного плану? Неможливо», – заявив глава фракції СН.

За його словами, коли з'являться передумови для поліпшення ситуації, до розв'язання питання залучать групу експертів.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що в новому законі про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей не буде йти мова про їх автономію.