Reuters

Про це сказав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в опублікованому сьогодні інтерв'ю для польського видання Gazeta Wyborcza.

Читайте такожШтайнмаєр: Треба пришвидшити початок політичного процесу для вирішення кризи на Донбасі

"Добре, що завдання, пов'язані з реформами, як, наприклад, боротьба з корупцією чи зміни в енергетичному секторі, починають крок за кроком втілюватися у життя за допомогою ухвалених законів. З нашої точки зору важливо, аби нові законодавчі акти послідовно реалізовувались та використовувались", - сказав він, відповідаючи на запитання, як Німеччина оцінює реалізовані Києвом реформи та готовність до них.

Відео дня

Міністр запевнив, що німецька влада готова допомагати українцям в реформуванні держави, відзначивши, що це є складним завданням.

"Перед Україною, без сумніву, болюча та довга дорога реформ. Український уряд ставить перед собою амбітні цілі. Це заслуговує на нашу повагу", - сказав Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Міністр додав, що свою підтримку Німеччина разом з іншими міжнародними партнерами планує засвідчити на запланованій на завтра у Києві конференції на підтримку реформ в Україні.