Суд ухвалив рішення щодо Гладковського / фото УНІАН

У Вищому антикорупційному суді пояснили, що під час обрання запобіжного заходу колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському призначили суму застави, що відповідає розміру завданих збитків, які інкримінують екс-посадовцю.

Про це ВАКС інформує у Facebook. «Екс-першого заступника секретаря РНБО триматимуть під вартою із правом внесенням застави у розмірі 10 623 130 гривень. Відповідне рішення було прийняте сьогодні слідчим суддею ВАКС після тривалого засідання», - нагадали у суді.

Також зазначається, що сума застави відповідає збиткам, які, за попередньою оцінкою, були завдані через діяльність Гладковського.

Відео дня

Згідно з ухвалою, підозрюваний не може залишати територію Київської області. Його також зобов’язали здати паспорти для виїзду за кордон, інші документи, які дають право залишати країну. Крім того, підозрюваний має носити електронний засіб контролю.

Читайте такожГладковському повідомили про підозру

Як повідомляв УНАІН, 17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, внаслідок діяльності Гладковського державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того, заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави в 100 млн грн, однак суд постановив обрати екс-чиновнику запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 10,6 млн грн.