Гончарук: коли Міністерство юстиції дізналося про це, воно усунуло це порушення / фото УНІАН

Приміщення Верховної Ради України намагалися захопити рейдери.

Про це у відеоблогу "Чашка прем'єра" розповів голова українського уряду Олексій Гончарук, передає ТСН.

За його словами, йдеться не про головну будівлю парламенту на Грушевського, а про велике приміщення по сусідству із центральним офісом Міністерства юстиції України.

Відео дня

"Приблизно півтора роки тому цю будівлю Верховної Ради тупо переписали на якусь фізичну особу. На просту людину, яка, скоріше за все, про це навіть не знала, і була зареєстрована десь у Луганській області. Звичайно, у Луганській області, тому що її там не знайдеш. Зловмисники спеціально це зробили, щоб наші органи ніяк не могли зрозуміти, чи це реальна людина, чи взагалі вона існує", – розповів Гончарук.

Читайте такожНовий міністр Дубілет розповів про перші перемоги в боротьбі з рейдерством

Прем'єр зазначив, що коли Міністерство юстиції дізналося про це, воно усунуло це порушення.

Така сама доля могла спіткати землю під недобудованим Льодовим стадіоном біля Іподрому.

"Зловмисники підробили документи і ціла низка дій була зроблена для того, щоб через аукціон нібито продати цю землю добросовісному набувачу. Якщо би це відбулося, то ми б з вами ніколи не повернули цю земельну ділянку, а як наслідок і всю споруду Льодового стадіону у державну власність. Ми побачили це і зупинили", – розповів голова уряду.

Гончарук запевнив, що корупції та рейдерства у системі Міністерства юстиції України більше не буде.

Раніше УНІАН повідомляв, що Кабінет міністрів України прийняв рішення, яке допоможе протидіяти рейдерству у сфері державної реєстрації.