Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України прийняв рішення, яке допоможе протидіяти рейдерству у сфері державної реєстрації.

Читайте такожГончарук назвавши основні драйвери зростання української економіки

Про це повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Відео дня

«Ми перетворюємо комісію з розгляду скарг у сфері реєстрації в ефективний інструмент боротьби з рейдерством», - зазначив міністр юстиції Денис Малюська.

«По-перше, скаргу в комісію можна буде подати онлайн, це простіше і зменшить кількість помилок під час подання. Друге, всі висновки комісії будуть публікуватися онлайн негайно після підписання такого висновку. Це забезпечить єдину практику розгляду для всіх і прозорість. І третє, ще головніше, міняємо принципи роботи, щоб до роботи комісії змогли долучитися не чиновники - висококваліфіковані і високооплачувані юристи з приватного сектора», - додав він.

Як повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, Кабінет міністрів спростив процедуру звернення постраждалих від рейдерства до спеціальної комісії при Міністерстві юстиції, яка розглядає ці скарги.

За його словами, це була "технічна постанова", що заповнила прогалини законодавства.

"Зараз у Міністерстві юстиції досі діє комісія, що розглядає скарги людей, які постраждали від рейдерів. Її робота дуже забюрократизована. Щоб подати туди заяву, людина мусить пройти сім кіл пекла. Постанова, яку ми ухвалили, вона фіксує спрощену процедуру спілкування з цією комісією. Все в онлайн, все спрощено, щоб будь-яка людина з ноутбука не мала жодних бар'єрів", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський доручив до 1 жовтня розробити і внести в Раду законопроект про посилення держгарантій щодо захисту власності та протидію рейдерству. Цей нормативно-правовий акт повинен запровадити автоматичний моніторинг ризикових транзакцій, додаткове підтвердження реєстраційних дій, вдосконалення роботи та посилення держреєстрів.