Ткаченко нагадав про прийняття в першому читанні закону про столицю / фото: Ткаченко/Facebook

У Верховній Раді створять міжфракційне об’єднання «Новий Київ».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко.

За його словами, депутати Київради анонсували об’єднання в депутатську групу «Новий Київ» задля «виведення міста з кризи», що буде «реальною опозицією до все ще діючої влади в місті».

Відео дня

Читайте такожТкаченко пропонує залишати в бюджеті Києва 60% податків на доходи фізосіб - законопроект

«Це хороший приклад для нас, депутатів у Верховній Раді. Ми почали створення міжфракційного об’єднання, очевидно, що з такою ж самою назвою «Новий Київ». Я провів розмови з багатьма депутатами Слуги народу та інших фракцій і отримав їхню підтримку. Думаю, наступного тижня про таке міжфракційне об’єднання буде оголошено», - заявив Ткаченко.

«У Києві сьогодні туман, і він найкраще передає стан, в якому перебуває місто. У нас є мер, який навіть не спромігся витратити більше половини бюджету Києва на соціально-економічний розвиток – той напрямок, який найбільше вимагає інвестицій. Кілька мільярдів гривень з міського бюджету тримає на депозитах. А те, що витрачав, йшло друзям, котрі зараз знаходяться під вартою і, сподіваюсь, що деякі інші друзі так само там опиняться», - додав депутат.

Також Ткаченко нагадав про прийняття в першому читанні закону про столицю «для того, щоб запустити механізм оновлення міста, і щоб на нових виборах місто мало реальні повноваження самоврядної столиці».

Як раніше повідомляв УНІАН, Олександр Ткаченко розповів, які проблеми столиці найбільше хвилюють киян.