Кулик вилетів із ГПУ ще на першому етапі переатестації / фото УНІАН

Екс-прокурор сил АТО й заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури Костянтин Кулик не пройшов переатестацію в ГПУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Центр протидії корупції.

Читайте такожГорбатюк озвучив кількість повідомлених підозр у справах Майдану

Відео дня

«Зокрема, не склав досить простий, на думку багатьох, тест прокурор Костянтин Кулик. Це той Кулик, який став першим обвинуваченим за незаконне збагачення. Прокурор, який доводив, що немає нічого спільного з матір'ю трьох його дітей, на яку записана дорога нерухомість», – нагадали в організації.

Усього перший етап атестації для переведення в Офіс генерального прокурора пройшли 775 прокурорів.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка заявив про початок другого етапу реформи прокуратури – «очищення і перезавантаження». Він уточнив, що першим етапом реформи було ухвалення відповідного закону і підготовка до його реалізації.

Також Рябошапка анонсував скорочення кількості прокурорів і підвищення їм зарплат. Згідно із законом щодо реформи органів прокуратури, що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

19 жовтня Генпрокуратура не допустила до проходження атестації прокурора Олексія Донського та керівника Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, які займаються розслідуваннями справ Майдану. Донський пояснив, що він та Горбатюк написали заяви на проходження атестації не того зразка, який пропонували підписати в ГПУ, а в довільній формі. Через це їх не допустили до проходження атестації.

21 жовтня у ГПУ заявили, що 218 прокурорів Генпрокуратури, які відмовились від переведення до нових органів прокуратури і проходження атестації, буде звільнено. 23 жовтня Рябошапка звільнив Горбатюка з посади начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.