Генеральна прокуратура України / REUTERS

Перший етап атестації для переведення в Офіс генерального прокурора пройшли 775 прокурорів.

Як повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, 23 та 24 жовтня прокурори ГПУ пройшли перший етап атестації – анонімне тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора.

За попередніми даними, зі 1082 прокурорів ГПУ, які подали заяви про намір пройти атестацію для переведення в Офіс генпрокурора, успішно склали іспит (тобто набрали необхідні 70 і більше балів зі 100) – 775 з 964 осіб.

Відео дня

Ще 118 осіб не з’явилися на атестацію.

"Ці результати є попередніми, оскільки кадрова комісія ще розглядає заяви щодо результатів іспиту, які надійшли, і час для надання обґрунтування прокурорами, які не з'явились на тестування, ще не сплив", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСкандальна реформа ГПУ. Як зміни у відомстві загрожують розвалом справ Майдану

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка заявив про початок другого етапу реформи прокуратури – «очищення і перезавантаження».

Він уточнив, що першим етапом реформи було ухвалення відповідного закону і підготовка до його реалізації.

Також Рябошапка анонсував скорочення кількості прокурорів і підвищення їм зарплат.

Згідно із законом щодо реформи органів прокуратури, що набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені до нових органів прокуратури, що будуть створені, лише у разі успішного проходження ними атестації.

19 жовтня Генпрокуратура не допустила до проходження атестації прокурора Олексія Донського та керівника Управління спецрозслідувань Сергія Горбатюка, які займаються розслідуваннями справ Майдану. Донський пояснив, що він та Горбатюк написали заяви на проходження атестації не того зразка, який пропонували підписати в ГПУ, а в довільній формі. Через це їх не допустили до проходження атестації.

21 жовтня у ГПУ заявили, що 218 прокурорів Генпрокуратури, які відмовились від переведення до нових органів прокуратури і проходження атестації, буде звільнено.

23 жовтня Рябошапка звільнив Горбатюка з посади начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.