Зеленський розповів про економічні перспективи України / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський впевнений, що Україна стоїть на порозі економічного прориву.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу на інвестиційному форумі RE:THINK. Invest in Ukraine у Маріуполі.

Читайте такожНБУ підвищив прогноз зростання економіки України

Відео дня

«Я впевнений, що зараз ми стоїмо на порозі економічного прориву. Про це свідчать ключові показники. У другому кварталі ми показали 4,6% реального росту ВВП. Міжнародні організації суттєво покращили свої прогнози стосовно економічного зростання України в наступному році», - заявив Зеленський.

Президент нагадав, що Україна піднялася на 7 позицій у рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020.

«Міжнародні агенції підвищили наш кредитний рейтинг та змінили прогноз на «стабільний» і «позитивний». Ми відчутно покращили позиції щодо захисту міноритарних акціонерів та отримання дозволів на будівництво. А Національний банк України знизив облікову ставку відразу на 1% – це важливий сигнал, який свідчить про уповільнення інфляції та сприятиме здешевленню позикових коштів», - наголосив він.

Зеленський переконаний, що Україна стає стабільним та передбачуваним ринком зі значними можливостями для розширення бізнесу.

«Додайте до цього всього сприятливі кліматичні умови, вигідне географічне розташування, невичерпний сільськогосподарський та індустріальний потенціал, і наш найголовніший ресурс – неймовірно працьовиті і талановиті люди. Як відомо, українці входять в топ-50 країн світу за рейтингом Human Capital Indeх», - додав глава держави.