Ілюстрація / REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що Альянс допомагає Україні модернізувати оборонні та безпекові інституції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг сказав на спільній прес-конференції з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою в порту Одеси.

Читайте такожНАТО засуджує агресивні дії Росії у Чорному морі - Столтенберг

Відео дня

Столтенберг заявив, що візит Північноатлантичної ради НАТО в Україну дає "чіткий сигнал, що НАТО виявляє солідарність з Україною".

"Ми підтримуємо ваш суверенітет і вашу територіальну цілісність, і ми надаватимемо та вже надаємо одночасно політичну й практичну підтримку", - наголосив він.

Також генсек зауважив, що Альянс підтримує українські зусилля з пошуку мирного урегулювання конфлікту на сході України.

"Ми забезпечуємо практичною підтримкою, аби допомогти вам у втіленні реформ і модернізації оборонних і безпекових інституцій", - додав Столтенберг.

У цьому зв'язку він зазначив, що Альянс допомагає Україні вдосконалити систему командування та управління, допомагає з кібербезпекою та логістикою, також надається підтримка з метою зміцнення і покращення якості військово-морської освіти.

Як повідомляв УНІАН, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі вітають зусилля з розведення сил у Золотому, але наголошують на необхідності виведення Росією військ із Донбасу.