Рябошапка розкритикував роботу Горбатюка / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що колишній начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк неефективно розслідував «майданівські» справи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Рябошапка заявив журналістам.

Читайте такожДБР буде розслідувати справи Майдану – Генпрокуратура

Відео дня

Він також висловив сподівання, що після звільнення Горбатюка з ГПУ якість розслідування справ Майдану значно підвищиться. «По-перше, ми створили окремий департамент, який займатиметься процесуальним керівництвом у справах Майдану. По-друге, ми домовилися із паном Трубою (директор ДБР Роман Труба — УНІАН), що буде створено аналогічний підрозділ у ДБР, який буде здійснювати розслідування «майданівських» справ. Там будуть слідчі, можливо, з Управління спецрозслідувань», - сказав він.

«А що стосується Горбатюка, то людина п’ять років очолювала цей департамент, фактично мала свою спеціальну прокуратуру зі своїми криміналістами, процесуальними керівниками, і результат ми бачимо: 14,5 тис. томів справ, із яких лише 8 стосуються подій на Майдані. Це означає, що половина їхньої роботи стосувалась чогось зовсім іншого, але не подій на Майдані. От вам і відповідь щодо ефективності», – додав Рябошапка.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня в Генпрокуратурі створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. До його складу увійшли три відділи. Начальником Департаменту призначено Віктора Мисяка, заступником начальника - Олексія Донського.

Також у центральному апараті Державного бюро розслідувань планується створити підрозділ, який працюватиме над розслідуванням злочинів, пов’язаних з масовими протестами у 2013-2014 роках.

23 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив начальника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка. Горбатюк заявив, що вбачає в діях Рябошапки ознаки кримінального злочину і звернеться з відповідною заявою до Держбюро розслідувань.