Європейська інтеграція – пріоритет влади / фото facebook/PMHoncharuk

Україна через п'ять років хоче максимально наблизитися до членства в Європейському Союзі.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час зустрічі з генеральним директором Директорату Єврокомісії з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширення Крістіаном Даніельсоном, передає прес-служба Кабміну.

Читайте такожСтолтенберг наголосив на важливості реформ в Україні задля її вступу в НАТО

Відео дня

«Європейська та євроатлантична інтеграція – наш ключовий пріоритет. І ми про це не просто говоримо, ми доводимо це своїми діями. Через п'ять років ми хочемо максимально наблизитися до членства в ЄС. І в цьому ми потребуємо вашої допомоги», - цитує прем'єра його прес-служба.

Під час зустрічі Гончарук зазначив, що Україна сподівається на особливий формат партнерства в рамках ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», а також зацікавлена в укладенні АСАА - угоди про так званий «промисловий безвіз», який стане значним кроком на євроінтеграційному шляху.

Своєю чергою, Даніельсон наголосив на важливості для Єврокомісії вивчення питання для подальшого проведення переговорів і укладення АСАА. Сторони домовились обговорити реалізацію цього процесу пізніше.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада внесла зміни до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і НАТО.