Кличку закидають вчинення злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу / Фото kiev.klichko.org

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов'язав Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрити кримінальне провадження стосовно мера Києва Віталія Кличка, частково задовольнивши скаргу про бездіяльність керівника головного підрозділу детективів бюро.

Читайте такожСкандал із недобудованим Шулявським мостом не вщухає: Кличка запідозрили у перевищенні повноваженьПро це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Судове рішення в цій частині мотивовано тим, що обов'язок слідчого прийняти заяву про вчинення кримінального правопорушення та протягом 24 годин внести по цій заяві відомості до ЄРДР виникає незалежно від обґрунтованості чи необґрунтованості такого звернення», – повідомили в прес-службі.

Відео дня

В ухвалі зазначається, що до суду надійшла скарга на НАБУ про бездіяльність щодо початку розслідування можливих правопорушень Кличка і його двох заступників ч. 1 ст. 111 (державна зрада), за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 3 ст. 191 (розкрадання держкоштів).

Як раніше спільно УНІАН, НАБУ за рішенням суду відкрило справу проти Кличка.