НАБУ відкрило справу проти Кличка / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України розпочало провадження проти мера Києва Віталія Кличка.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У НАБУ пояснюють, що слідство стартувало на вимогу Вищого антикорупційного суду. Відповідна постанова була схвалена 2 жовтня цього року. Відомості про провадження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. "Станом на 31 жовтня досудове розслідування в зазначеному виробництві триває", - повідомили в бюро.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилося відео вчорашнього штурму спецназом СБУ офісу поплічника Кличка і Черновецького. Ексклюзив

Розслідування стосується можливого розкрадання коштів при реконструкції Шулявського моста в Києві. До цього ВАКС зобов'язав бюро відкрити справу стосовно Кличко за підозрою в можливому зловживанні владою. Крім того, в НАБУ окремо наголосили, що не розслідують факт можливої ​​державної зради з боку Кличка і двох його заступників.

Раніше ЗМІ повідомили, що до ВАКС надійшла скарга на НАБУ від депутатів Київради стосовно бездіяльності щодо початку розслідування можливих правопорушень Кличка і його двох заступників по ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 3 ст. 191 (розкрадання держкоштів), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та інших злочинів Кримінального кодексу.