Сергій Пашинський / фото УНІАН

Колишнього народного депутата Сергія Пашинського не доставили до Святошинського районного суду Києва на допит у справі екс-"беркутівців" через заходи безпеки, які застосовані до нього з боку Державного бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в суді мав відбутися допит свідків захисту - екс-голови СБУ Валентина Наливайченка і Пашинського.

Однак допити не відбулися через те, що Наливайченко не з’явився на допит, а відео-конференц-зв’язок із слідчим ізолятором, де утримується Пашинський, не змогли організувати.

Відео дня

У зв’язку з цим головуючий у справі суддя Сергій Дячук вирішив перенести допит на засідання суду, яке відбудеться 21 листопада.

Один з адвокатів екс-"беркутівців" Стефан Решко заявив, що Пашинського відмовилися доставляти із СІЗО до судової зали, оскільки до нього з боку Держбюро розслідувань вжито заходи безпеки, що унеможливлюють його переміщення до суду. За словами Дячука, у ДБР з'явилася інформація про можливу загрозу для життя Пашинського.

А стосовно відео-конференцзв’язку адміністрація СІЗО повідомила суд, що виникли технічні проблеми у слідчому ізоляторі.

Читайте такожСправа Гладковського "має певні зв'язки" із Пашинським - Рябошапка

Разом з тим, адвокат зауважив, що сторона захисту наполягатиме на допиті Пашинського.

Наступне засідання суду призначено на 11.30 12 листопада. Планується допитати свідків захисту - правоохоронців.

Як повідомляв УНІАН, Святошинський райсуд Києва розглядає справу проти екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.