Тамтура не може працювати, щоб заробляти на життя / УНІАН

Святошинський райсуд Києва пом'якшив запобіжний захід обвинуваченому у масових розстрілах на Майдані у 2014 році екс-”беркутівцю” Сергію Тамтурі, а іншим обвинуваченим Сергію Зінченку, Павлу Аброськіну, Олександру Марінченку та Олегу Янішевському продовжив терміни арештів.

Як передає кореспондент УНІАН, адвокати просили суд змінити запобіжні заходи Зінченку, Аброськіну, Марінченку та Янішевському, яких утримують під арештом, на будь-які, не пов’язані з триманням під вартою, а Тамтурі - скасувати домашній арешт.

За словами адвокатів, через арешт Тамтура не може працювати, щоб заробляти на життя.

Відео дня

В результаті суд на 60 діб (до 24 грудня) подовжив Тамтурі запобіжний захід, змінивши його з цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету на нічний (з 22.00 до 6.00 наступної доби) без носіння електронного браслету.

Читайте такожУкраїна визнаватиме довідки ОРДЛО про смерть і народження

Водночас суд до 24 грудня продовжив запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою іншим обвинуваченим.

Довідка УНІАН. Святошинський райсуд столиці розглядає справу проти екс-«беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Марінченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського, яких обвинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

Цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових повноважень, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після вчинення злочину.

Станом на лютий 2018 року слідством було встановлено 48 фактів убивств та 80 фактів замахів на вбивства людей 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

16 липня Святошинський райсуд Києва змінив запобіжний захід Тамтурі з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт до 16 вересня.

5 вересня суд подовжив запобіжні заходи всім екс-”беркутівцям” ще на два місяці.