Мазура затримали в Польщі \ фото з відкритих джерел

У Польщі український консул зустрівся з затриманим за запитом Російської Федерації активістом і добровольцем Ігорем Мазуром.

Читайте такожУ Польщі за запитом Росії затримали українського активіста і добровольця Ігоря Мазура

Про це у коментарі УНІАН повідомив заступник директора департаменту - начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич.

Відео дня

"Консул України невідкладно виїхав до місця затримання громадянина України, зустрівся із затриманим, надав необхідну консультацію, а також обговорили питання щодо адвокатського захисту. Опрацьовується комплекс питань щодо захисту прав затриманого громадянина України", - наголосив Кирилич.

Як повідомляв УНІАН, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що у Польщі за запитом Російської Федерації затримали українського громадського активіста і добровольця Ігоря Мазура.

"У понеділок, 11 листопада, в місті Холм буде вирішуватися питання про взяття нашого колеги під варту з метою екстрадиції в Росію", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку вона закликає Міністерство закордонних справ України максимально сприяти звільненню Мазура - українського громадського активіста та учасника російсько-української війни на Донбасі.