Ляшко побився з Герусом / Скріншот

Колишнього народного депутата Олега Ляшка викликають до Бориспільської місцевої прокуратури для вручення йому підозри у кримінальному провадженні за фактом інциденту, який стався між ним та народним депутатом Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту “Бориспіль”.

Про це Ляшко повідомив на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши також повістку про виклик.

Згідно з цією повісткою, Ляшка викликають “на 11.00 18 листопада до Бориспільської місцевої прокуратури для вручення повідомлення про підозру у кримінальному провадженні в якості учасника кримінального провадження”. Повістку датовано 13 листопада.

Відео дня

У своєму дописі Ляшко заявив, що прийде на допит, хоч і вважає, що справа сфальсифікована і є політичним переслідуванням.

Читайте такожЛяшко тут ні до чого: Герус пояснив своє звільнення з посади представника президента в Кабміні

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада в аеропорту "Бориспіль" побилися голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Герус (фракція «Слуга народу») і лідер Радикальної партії Ляшко.

Герус написав у Facebook: "Відомий захисник бізнесу Ахметова, забутий всіма Ляшко мене очікував в аеропорту "Бориспіль", щоб влаштувати "шоу-провокацію". Знижена на 15% ціна електроенергії та повна готовність до зими ніяк не влаштовує "немонополіста", і вони вдаються до все більш витончених способів, як вести свій бізнес". За його словами, "претензія Ляшка - це імпорт електроенергії". "Хоча три роки імпорту вугілля з Росіі за формулою "Роттердам+", що супроводжувалися зростанням тарифів для українських споживачів, його повністю влаштовувало. Бо на цьому добре заробляв його любий "немонополіст", - заявив Герус і додав, що "постраждала" тільки його сорочка.

У свою чергу Ляшко написав у Facebook, що "випадково побачив в аеропорту "Слугу народа" Геруса, який відкрив імпорт російської електроенергії з Росії". "Коли у російського лобіста закінчилися аргументи, він почав махати руками. Однак проблема від того нікуди не поділася - через зраду Геруса Україна сьогодні потрапляє в повну енергетичну залежність від країни-агресора. Ця зрада має бути розслідувана і покарана", - наголосив Ляшко.

За фактом бійки відкрито кримінальне провадження за ст. 346 Кримінального кодексу України (посягання на державного або громадського діяча).