Як зазначив Труба, Порошенко буде радіти, якщо його знімуть / фото УНІАН

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба вважає, що без нього розваляться кримінальні справи, в яких фігурує екс-президент України Петро Порошенко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності під час обговорення законопроекту щодо створення конкурсної комісії, яка має обрати нове керівництво ДБР.

Читайте такожСуд дозволив ДБР перевірити доходи Порошенка за останні 5 роківТруба зазначив, що в разі зміни керівництва ДБР цьому порадіє екс-президент Порошенко, оскільки, за його словами, лише ДБР наважилося почати розслідування справ, у яких фігурує колишній очільник держави.

Відео дня

Разом з тим у коментарі журналістам Труба зазначив, що до сьогодні Порошенко є лише свідком у численних кримінальних справах і принагідно поскаржився, що екс-президент не ходить на допити в ДБР.

«Ми знаходимося на етапі завершення досудового розслідування в деяких справах. На даному етапі Порошенко є свідком у кримінальних провадженнях, і ми очікуємо, що він піде нам назустріч та сприятиме встановленню істини. Але, на жаль, він не ходить на допити, і ми не можемо швидко дати результат у цих справах», – сказав Труба.

«Я хочу звернути увагу, що ДБР наразі єдиний правоохоронний орган, який розслідує ці справи. Я дійсно сказав на комітеті, що Порошенко буде радіти, коли директора ДБР Трубу знімуть з цієї посади, тому що я керівник єдиного правоохоронного органу, який розслідує провадження, де фігурує п’ятий президент України. Хоча повноваження розслідувати справи щодо екс-президента мають також й інші правоохоронні органи», – додав керівник ДБР.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня директор ДБР повідомив журналістам, що екс-президент України Петро Порошенко фігурує у 13 кримінальних провадженнях і вже 15 разів не приходив на допити до слідчого.

За його словам, щодо статусу екс-президента у цих 13 кримінальних провадженнях, Труба зазначив, що на цьому етапі «Порошенко є учасником провадження, як і багато інших суб’єктів, а саме – він є свідком».

При цьому він зауважив, що зараз Порошенко, не з’являючись на допити, використовує свій статус народного депутата.