Екс-посол вважає, що не всім українцям подобається боротьба з корупцією / фото УНІАН

Колишній посол в Україні Марі Йованович вважає, що на її усунення з посади вплинули іноземні корумповані інтереси. Зокрема, представники України, які маніпулюють американським урядом і звикли діяти за правилами корупції".

Про це вона заявила 15 листопада під час слухання з імпічменту президента Трампа.

Читайте такожВідставка Йованович: Луценко відхрестився від впливу на партнерів Джуліані

Відео дня

"Допомога США у боротьбі з корупцією залишається важливим приорітетом із часів, коли була Революція Гідності. На жаль, як показали останні місяці, не всі українці вітають боротьбу з корупцією, тому, напевно, не було нічого дивного, коли боротьба з корупцією заважає владі і прибуткам, українці прагнуть грати за чинними правилами корупції, зроблять все можливе, щоб позбутися мене. Вони були успішними в тому, щоб організувати відсторонення американського посла", - сказала вона.

Крім того, колишній посол США в Україні зазначила, що ситуація, коли сусідні країни маніпулюють американським урядом, є вигідною лише для таких авторитарних правителів, як президент Росії Володимир Путін.

"Як наша система могла дати збій? Як так сталося, що іноземні корумповані інтереси зуміли маніпулювати нашим урядом? Інтереси якої країни задовільняються, коли таке стається? Такі дії і поведінка підривають інтереси США, створює ризики для наших друзів і розширює поле для авторитарних правителів, автократів таких як президент Путін", - сказала Йованович.

Як повідомляв УНІАН, у середу, 13 листопада, у Конгресі США почалися слухання у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Марі Йованович очолювала посольство США в Києві у 2016-2019 роках. У травні цього року вона завершила роботу в Україні. Раніше повідомлялося, що вона погодилася дати свідчення Конгресу США в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.