Трамп і Зеленській у телефонній розмові критикували Йованович / фото УНІАН

Американський дипломат Марі Йованович, яка очолювала посольство США в Києві у 2016-2019 роках, погодилася дати свідчення Конгресу США в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє ZN.

Читайте такожReuters: Головний дипломат США в Києві вважав «божевіллям» затримку допомоги для армії України

Відео дня

Представники комітету з розвідки, який веде розслідування відносно Трампа, комітету у закордонних справах та комітету по нагляду опитають Йованович в найближчу п'ятницю, 11 жовтня.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові в липні критикували колишнього посла США в Україні Марі Йованович.

«Колишній посол Сполучених Штатів, жінка, була гидкою людиною, і люди, з якими вона мала справу в Україні, були гидкими людьми, тому я просто хочу повідомити вам про це», – заявив Трамп.

У відповідь на це Зеленський сказав, що Йованович «захоплювалася попереднім президентом, і вона була на його боці»: «Чудово, що ви були першим, хто сказав мені, що вона поганий посол, тому що я згоден з вами на 100%... Вона не дуже добре сприйняла мене як нового президента».