Верховній Раді пропонуватимуть зняти з Порошенка недоторканність / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань (ДБР) скерувало до Генеральної прокуратури (ГПУ) проект повідомлення про підозру екс-президенту України Петру Порошенку.

Читайте такожСуд дозволив ДБР перевірити доходи Порошенка за останні 5 роківЯк говориться в повідомленні на Facebook- сторінці ДБР, «проект підозри підготовлено та направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року».

«У документі іде мова про підозру п’ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 109 та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України», – повідомили у ДБР.

Відео дня

Крім того, зазначається, що слідчі бюро направили до прокуратури проект подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності.

Як раніше повідомляв УНІАН, за словами директора ДБР Романа Труби, Порошенко фігурує у 13 кримінальних провадженнях і вже 15 разів не приходив на допити до слідчого.